Investeste energie in ceea ce-ti aduce bucurie si invata sa infloresti.

Fac un exercitiu de atentie si prezenta, si ma observ, alaturi de ceilalti, cum ne aruncam cu pasiune in discutii despre tot ce nu merge chiar bine in vietile noastre. Un procent foarte mare din discutii se invart in jurul a ceea ce nu merge foarte bine, a ce a mai facut ‘gresit’ vecinul/colegul/amicul nostru. Ne place sa ne plangem, si daca primim si aprobare, e ca si cum s-a dat verdictul: suntem victimele nevinovate ale unor circumstante nefaste; aproape ca tot universul conspira impotriva noastra, iar noi, dragii de noi, suntem doar simpli muritori, neputinciosi si meritam toata copatimirea din lume.

Cum ar fi daca am schimba acest patern? Cum ar fi daca energia pe care o investim in a ne povesti si aduce in fata nereusitele, am folosi-o pentru a impartasi cu ceilalti reusitele noastre, lucrurile bune pe care le traim si care ne ating sufletul?

Legea rezonantei ne invata ca ceea ce manifestam este in stransa legatura cu ceea ce simtim si experimentam in fiecare zi. Daca noi continuam sa perpetuam prin discutii si ganduri toate lucrurile mai putin placute de care avem parte in viata noastra, cu siguranta acestea vor continua sa ramana cu noi, se vor perpetua si vor naste alte si alte situatii neplacute.

Cu putin exercitiu, creierul nostru este capabil sa ne aduca atat in ganduri si in corp, senzatii si trairi din cele mai diverse. Putem oricand sa alegem ce dorim sa traim si sa simtim la un moment dat…cu exercitiu, ce-i drept, dar putem face asta.

Cel mai simplu exercitiu pe care il poti aborda chiar de acum, este acela de a renunta sa mai discuti la nesfarsit despre lucrurile si intamplarile care nu-ti plac. Fiecare dintre noi, traim o diversitate de situatii si experimentam o diversitate de senzatii si sentimente de-a lungul unei zile. Alege-le pe cele care iti plac, alege sa aduci in prim planul constiintei tale ceea ce te bucura si te face fericit. Asta nu inseamna sa ignori ceea ce tu numesti ‘problema’, dar gandeste-te oare de cate ori o ‘problema’ s-a rezolvat doar pentru faptul ca ai povestit-o de o mie de ori si de alte cateva mii de ori ai adus-o in gandurile tale? Cel mai probabil, de foarte putine ori, sau chiar niciodata.

Schimbarea focusului si atentiei noastre pe aspectele pozitive ale vietii, ne poate aduce luciditate si o viziune noua chiar si asupra respectivelor ‘probleme’.

Stim cu totii ca atunci cand demaram un proiect, acesta are toate sansele de reusita, daca ne concentram atentia si energia catre scopul lui.

Cam la fel sta treaba si cu viata si cu experientele noastre placute. Este un proiect care se deruleaza continuu si noi putem alege oricand cum sa vorbim despre el: cu manie si deznadejede sau cu bucurie si entuziasm.

Va doresc si voua, ca si mie, inspiratie si cat mai multe experiente frumoase. Iar daca sunt putine, e foarte bine, faceti-le publice, aduceti-le in gandurile voastre cat mai des, bucurati-va ori de cate ori aveti ocazia pentru orice lucru cat de mic, pentru ca in cazul asta, cu o floare chiar se face primavara, tot ce este nevoie sa facem, este sa-i oferim atentia noastra si s-o iubim.

Namaste ❤