Cutii de bijuterii și semnificația spirituală a păunului

Vă îmbrățișez inimi dragi!

Continuăm călătoria pe care am început-o anul trecut în lumea simbolurilor și semnificațiilor pe care le au lucrurile și ființele din jurul nostru și povestim azi despre semnificația si simbolistica păsării păun.

Din punct de vedere spiritual, păunul este simbolul frumuseții și iubirii. Această pasăre grațioasă, ne oferă lecții despre dragostea de sine, integritate și despre importanța de a face față provocărilor vieții cu încredere și curaj.

In Hinduism, păunul este asociat cu zeița Lakshmi, symbol al bunăvoinței, răbdării, bunătății si norocului. De asemenea, spiritualitatea asiatică asociază această pasăre cu zeița Quan Yin, emblemă a iubirii, vigilenței, compasiunii si bunăvoinței, cea care a ales să rămână nemuritoare pentru că dorea să ajute omenirea în evoluția ei spirituală. În acest sens, strigătul păunului este un apel la Kuan Yin pentru a-i ajuta ce cei din poporul ei.

Se spune că această pasăre este manifestarea pamântească a Phoenix-ului. Penele de păun resprezintă talismanele care au rolul de a-l proteja pe purtătorul lor de accidente și boli. În acest fel, penele resprezintă nemurirea și au rolul de a absorbi energiile negative, protejându-l pe cel ce le poartă. La fel ca Phoenix, cei care poartă pene de păun, se pot ridica din cenușă.

Energia acestei păsări ne poate ajuta în viața și călătoria noastră spirituală. Păunul poate fi un memento pentru noi toți, să ne manifestăm în orice moment adevaratele culori ale sufletului.

O introducere recentă în lumea acestei păsări am avut-o cu ocazia realizării cutiei de bijuterii de mai jos pe care am decorat-o cu o parte din culorile pe care acest simbol al iubirii si frumuseții m-a îndrumat să le folosesc. Mandala din centrul acestei cutii, alei cărei culori predominante sunt nuanțele de verde, nu face decât să-mi amintească de fiecare dată, că iubirea, frumusețe și sinele nostru autentic, izvorăște din acest loc minunat și infinit care este inima noastră.

Această prezentare necesită JavaScript.

Te invit să ni te alături și dacă ai avut o experiență cu acest simbol sau intenționezi să descoperi mai multe despre această pasăre minunată, lasă un mesaj la această postare, sau împărtășește cu noi gândurile tale, pe grupul de Creativitate si Dezvoltare personală pe care l-am deschis în acest sens.

Dacă îți doreşti un articol realizat in atelierul meu, astept cu drag un mesaj de la tine în pagina de contact sau pe pagina de facebook Camille Design.

Mulțumesc.